Жителка на Враца, Дора Стефанова, алармира за лошото състояние на детска площадка в квартал „Сениче“, която е оставена без поддръжка от местните власти.

В публикация във Фейсбук жената споделя разочарованието си от неизпълнените обещания за ремонт на площадката, дадени преди предишните избори.

"Днес ще покажа междублоково пространство, за което ми беше обещано на предните избори, че е включено в списъка за ремонт. Само да кажа, че ако проверите, ремонтът не изисква повече от 500 лв. Една бебешка люлка липсва, а друга за малки дечица е в неизползваемо състояние", написа Стефанова.

Въпреки че проблемите изглеждат дребни и поправими с малък бюджет, досега не са предприети никакви действия за подобряване на площадката.

"Толкова ли е трудно да се подменят тези части от детската площадка? Колко струва кубик пясък?", пита Стефанова в своята публикация. Тя също така посочва, че в пясъчника всъщност няма пясък, въпреки че децата продължават да играят там и са оставили играчките си.

Жената призовава местната власт да прояви ангажираност. Тя дори предлага лично да помогне с ремонта на площадката, като уверява, че с радост би се включила в дейностите, дори ако трябва да се отделя за кратко, за да се грижи за своите четири деца.

"Мисля, че единственото, което липсва е желание! Да дойдат да доставят материали, лично аз ще отида да ремонтирам, с който пожелае да помага, въпреки че имам 4 деца, ще се отделям от групата само за кърмене! Искам децата да имат нормална среда за игра, явно такива желания от данъкоплатците са мираж. Данъците ни се вдигнаха, живеем в мрак и чакаме дарения", завършва публикацията си тя.