Днес облачността ще бъде значителна, с по-съществени разкъсвания и намаления на места в южните райони. На отделни места ще превали слаб дъжд.

Температурите ще бъдат от 18 до 22 градуса. Вятърът ще се ориентира от запад  и ще се усили до умерен, в Дунавската равнина временно силен, сочи прогнозата за времето на НИМХ.

В събота ще остане сравнително топло, но със променлива, често значителна облачност. На места ще превали дъжд, възможно е и да прегърми. Минималните температури ще бъдат от 4 до 9, а дневните от 15 до 20 градуса.

В неделя отново на много места ще превали и прегърми. От северозапад ще прониква по-студен въздух и в северозападните райони ще бъде по-хладно, до около десетина градуса. На юг температурите все още ще бъдат до 18-19 градуса.

Облачността ще бъде значителна, ще превали дъжд, по високите части на планините - сняг, като на места в предбалкана ще се образува  снежна покривка.

В понеделник, с изключение на югоизточните райони, ще бъде по-хладно. Ще бъде облачно, с разкъсвания и намаления на облачността над крайните южни райони. Ще духа слаб северозападен вятър, а на югоизток - умерен и силен от югозапад. Температурите ще са от около 7-8 на запад  и  северозапад до 19-20 в югоизточните части.

Ще превали дъжд, по високите места и мокър сняг, но от запад преваляванията ще спират.

Във вторник ще бъде предимно слънчево, с температури от 13 до 18 градуса.