Неприятна гледка изненада столичани. Ствол на дърво е запълнено с тухли в центъра на София. Видът, в който се намира дървото възмути мнозина. Други сметнаха, че по този начин се дървото се предпазва и укрепва от падане.

„С грижа и отговорност към природата и хората... Ствол на дърво е запълнено отвътре с тухли и итонг. Дървото се намира в градинката на Царския дворец, зад Природонаучния музей в София. Неизвестен автор и изпълнител или някой от "ОП градини и паркове" е проявил инжинерна мисъл и творчество за обезопасяване на зоната,“ коментира мъж.

„Това е от бая години така... Но пък в интерес на истината дървото не е паднало и не е изсъхнало, което си е постижение,“ пишат в мрежата.

„Това е начинът да се спаси. Даже някои ги бетонират.“

„Проявил е мисъл и го е направил точно както трябва, за да се запази дървото възможно най-дълго време.“

„Една минерална вата и шпакловка и ще е топ.“

„И ще го продава някой с надпис „след основен ремонт“ за 278 000 Евро.“ 

„Остава само някой да го санира.“

„Какво точно ви притеснява, освен чисто естетичният елемент (който липсва)? Тухлите са чудесен инертен материал. Итонгът - също, макар че съдържа доста алуминий... но в случая това са просто укрепителни елементи. Ако се и запечатат - екстра. Понякога на старите дървета, особено в градска среда, никак не е зле да им се помага...“

„Грозно и малоумно изобретение.“

Снимки: Теодор Асенов