В социалните мрежи мъж се обърна към кмета на столичния район Лозенец, Константин Павлов, с въпрос.

Пламен Василев се зачуди защо от ремонта на тротоара на улица "Бунтовник" са изключени 100 метра, при положение, че цялата улица се ремонтира.

"Недоумявам защо, при положение че се ремонтира цялата ул. Бунтовник, има едни 100м които за изключени от ремонта? Става въпрос за тротоара около номер 17. От едната страна тротоар изобщо няма и е обрасло, от другата страна земна маса се е свлякла върху тротоара и нито се почиства, нито се ремонтира.", написа той в публикацията си във Facebook.

Мъжът сподели, че пешеходците нямат абсолютно никакъв избор. Остава им само да вървят по улицата.

Той допълни, че е говорил с хората, които работят по участъка в ремонт. Те му обяснили, че въпросната част, за която той пише, не е включена в ремонтните дейности.

"Защо този участък ще остане без ремонт?", пита Василев, обяснявайки, че неговите деца минават от там по два пъти на ден. 

"Точно там няма и никакво осветление, нито на Бунтовник, нито по стълбите нагоре!", пише жена в коментарите. Друга сподели, че е разбрала, че живущите в кооперацията "не били съгласни".

Друг потребител на социалните мрежи написа: "За пропуснатия участък се обясни, че се налага да се изготви проект с РС за укрепваща подпорна стена, тъй като ако се отреже дървото и се влезе в ската, насипът може да се свлече заедно със сградата над него."

Въпреки това, Василев похвали инициативата да се ремонтират тротоарите във вътрешните улички на квартала. "Много ме радва гледката на ремонти по вътрешните улици из квартала и искрено се надявам те да не спират", написа той.

Снимки: Пламен Василев