На двама души - баща и син, е оказана медицинска помощ в болнично заведение, след като са се нагълтали с дим при пожар. Те опитали да гасят лумналия огън в заведение за бързо хранене в близкото до Пловдив село Радиново. Огънят тръгнал от кухнята, а най-вероятната причина е късо съединение.

65-годишен мъж и неговия 41-годишен син се опитали да гасят до пристигането на огнеборците, но се надишали с токсичните пари и дим, което е наложило оказването на медицинска помощ.

Вследствие на пожара са унищожени мебели, а около 100 кв. м стени са опушени. Бързата намеса на огнеборците е спасила сградата и намиращ се в близост до нея навес.

На 25 сигнала за произшествия са реагирали през изминалото денонощие пловдивските огнеборци. Ликвидирани са 10 пожара, от които с преки материални щети са 3. В останалите 7 случая екипи на пожарните служби са гасили пламнали сухи треви, храсти, листна маса и отпадъци. Извършени са 8 аварийно-спасителни и помощни операции, от които оказване на помощ при спасяване, катастрофа с транспортно средство и техническо съдействие от служители на сектор СОД.