Земеделска техника "премаза" колчетата по пътя Русе - Велико Търново. Това става ясно от видео, публикувано в социалната мрежа Facebook.

Човекът, споделил кадрите, е решил да запази анонимност. Той лаконично е написал: "Здрави колчета".

Ограничителните колчета са гумени. На видеото се вижда как те попадат под гумите на земеделската техника, огъват се, но бързо се връщат в обичайната си позиция.

Целта на поставените колчета е да се ограничи скоростта и да се попречи на рисковите изпреварвания. Такива колчета са поставени и в Кресненското дефиле.

"Аз досега съм живяла в заблуда, че колчетата са метални", написа Християна И. под видеото.

Според други коментиращи земеделска техника не би следвало да преминава през участъка.

"Земеделска техника няма място по пътищата за обществено ползване, особено по главни пътища 1-ви клас, както в случая. Преди време имаха черни пътища и не пречеха на никой. Обаче от лакомия ли, от какво, черни пътища вече няма - явно за някой декар повече... Ако зависи от мен, докато карат по пътищата субсидия няма да видят", написа Николай В.

Страхил С. също изрази мнението си: "В закона си пише, че пътни превозни средства, надлежно регистрирани, могат да се движат по пътната мрежа, такива ППС-та с КТИ регистрация могат да използват всички пътища, освен магистралите… харесва ви или не! (Не казвам, че ми е приятно да се движа в някоя колона, “подпряна” от трактор или комбайн, но все пак те нямат крила)".