През малко езеро - така жителите на улица "Марин Тодоров" в столичния кв. "Витоша" излизат с автомобилите си за работа всяка сутрин.

А нивото на водата се вдига с всеки изминал ден и постепенно залива улицата.

"В съседния имот водата достига до 40-50 сантиметра. Освен различни животни, жаби, риби и какво ли още не, тук са поникнали дори и папури", разказва един от живущите пред bTV.

Причината са подпочвени води и обилните валежи. Въпреки че мини езерото мъчи жителите на близкия блок от няколко седмици, случайно или не - служителите на общината дойдоха да го отводнят едва днес.

"Днеска постъпи сигналът и сме пратили два екипа. Водата идва от полето, тъй като има и подпочвени води в този район. Ще се отводнява цяла вечер", обяви Красимир Димитров - директор на дирекция "Аварийна помощ и превенция" в Столичната община.

Кметът на кв. "Лозенец" заяви, че за да се проектира и направи канализация, трябват огромни средства, с които той не разполага.

"В квартала и района инвестициите за инфраструктура са закъснели с десетилетия. Изкупуване и придобиване на имоти, попадащи в рамките на улици е закъсняла и пречи да се изгради осветление и тротоари на места. Трябва да се помисли за изграждане на публична инфраструктура. Но е необходима финансова помощ от правителството и общината", посочи Константин Павлов.

Жителите на блока пък споделиха, че е имало случаи водата да стига до входа и до шахти на ЧЕЗ, а в сградата живеят и много чужденци.