Жена сподели в социалните мрежи впечетленията за град Плевен на гости от Турцуя отпреди няколко дни. Публикацията ѝ започва с хубавите неща от града - гостите на нейни познати са останали очаровани от музеите, от центъра и от всичко, видяно дотогава в Плевен.

Тогава обаче познатите на авторката завели гостите си в зоопарк "Кайлъка". Това е трябвало да бъде кулминацията на посещението на гостите, тъй като те са били от Одрин, където няма зоопарк. За жалост посещението на зоопарка наистина е кулминацията, но не в добрия, ами в лошия смисъл. Гостите останали разочаровани, "в шок и мъка" от видяното в зоопарка - "били са втрещени от измъчените и слаби животни."

"Мечките били много слаби, някакъв мъж им хвърлил един стар хляб, който бил толкова твърд, че отскочил от земята. Мечките се сбили за него. Хората са останали тотално изненадани как можем да се отнасяме така към животните.", написа жената.

"Повечето са болни, маймуните имат тумори на дупетата, мечките съм виждала да повръщат стомашен сок - това според персонала на зоопарка било нормално, а лъвицата и лъва умряха в малката си клетка. За мен нашият зоопарк е отвратителен затвор, в който клетниците изчакват краят на дните си!", написа жена в коментарите.

Само преди няколко месеца в Плевен е започнала кампания за облагородяване на зоопарк "Кайлъка". Според кмета идеята за кампанията е с общи усилия, на управа и граждани, да се направи мястото, за което поколения плевенчани имат своите хубави спомени, по-хубаво и приветливо както за животните, така и за посетителите. 

Авторката на публикацията се закани да направи петиция за затварянето на "този концлагер". Тя завърши поста си с апел будните граждани на Плевен да я подкрепят. "Аз съм на мнение ,че всички зоопаркове в България трябва да се затворят. В Ловеч състоянието също не е по-розово. Днес четох и за състоянието на Бургаския...петицията трябва да е национална.", коментира потребител. Други пък подканиха да се направи фонд за дарения за зоопарка, вместо да бъде затварян.