Жител на Перник, Веселин Симеонов, публикува видео във Фейсбук, показващо лошото състояние на улица "Созопол" в квартал "Изток". На видеото виждаме огромни локви и кал, които затрудняват преминаването на автомобили и пешеходци.

Особено притеснителен е фактът, че близо до една от локвите се намира трафопост, който създава допълнителна опасност, споделя Веселин. Улицата е натоварена, тъй като минава покрай Второ РУ на МВР, няколко жилищни кооперации и входа на едно от най-големите училища в града.

"Ето, можете да видите сами как преминава автомобил оттук. Да не говорим, че тук има и трафопост, който създава пряка опасност с тази огромна локва. Това е състоянието на улица "Созопол" в квартал "Изток", казва Веселин във видеото.

Не липсват и опити от страна на гражданите за решаване на проблема. Радостина Ивкова, в коментар под поста на Веселин, споделя, че е писала на общината още на 3-и октомври, но досега не е получила никакъв отговор. Тя добавя, че по-късно е писала и на страницата на Община Перник във Фейсбук, откъдето е получила бърз отговор, че сигналът ще бъде предаден на отговорните органи. За съжаление, ефективни действия не са предприети, а състоянието на улицата остава същото.

"Най-тъпото е, че на 30 метра, зад контейнерите има инертен материал, с който може да се запълни тоя кратер, трябва само да дойде багер, фадрома или подобна машина. За 1 час макс работа е и на никой не му пука. Направо ми е жал за живущите в трите нови блока, които всеки ден по няколко пъти минават оттам", добавя Радостина.

Липсата на реакция от страна на местната власт и продължаващото лошо състояние на улицата пораждат недоволство сред гражданите. Докато проблемът с улица "Созопол" не бъде решен, хората ще продължат да се сблъскват с ежедневни неудобства и потенциални опасности за своето здраве и безопасност.