Уникална мутация превърна в стара жена двегодишно британско момиченце.

Малко дете от британския Лестър пред очите на родителите си се превръща в стара жена заради „болестта на Бенджамин Бътън“. Според Daily Mail Исла Килпатрик-Скритон е родена през 2017 година. Бебето страда от разновидност на мандибулоакрална дисплазия - вродено заболяване, което причинява костна деформация. 

Клетките на момичето бързо остаряват, поради което то изглежда по-старо от годините си. Родителите се опитват да поддържат оптимизма си и на шега наричат ​​детето малка баба.

За двете си години Исла тежи само 6,8 килограма, което е почти два пъти по-ниско от нормалното. Тя има затруднено дишане поради изтъняване на дихателните си пътища. Също така лекарите диагностицираха сърдечно заболяване. Момичето не може да говори и общува на жестомимичен език.

Лекарите никога не са се сблъсквали с такъв вид заболяване като на Исла. В същото време те отбелязват, че могат само да поддържат живота на детето и не са в състояние да го излекуват.

Обърнете внимание, че в целия свят има около 40 случая на мандибулоакрална дисплазия, обаче никой не се заема с разработването на лекарства за болестта, така че е невъзможно да се излекува.