Продължават активно да се прилагат превантивните мерки за подобряване на пътнотранспортната обстановка на територията на областната дирекция на МВР-Пловдив с цел ограничаване на предпоставките за сериозни нарушения от страна на всички участници в движението.  

В отговор на тези усилия отново бе осъществен засилен контрол за времето от 21 ч. в сряда до 1 ч. в четвъртък. Проверките бяха съсредоточени по основни кръстовища в областния град и в участъка между Пловдив и Асеновград, за които  в полицията периодично постъпва информация, че се използват от недобросъвестни водачи на моторни превозни средства, в т.ч и мотористи, за развиване на недопустимо високи скорости или нерегламентирани състезания.

В хода на специализираната операция екипи на секторите „Пътна полиция“ и „Специализирани полицейски сили“, пловдивските Първо и Пето районни управления и асеновградските им колеги общо са спрели 100 леки автомобила и 137 мотоциклета, проверени са и 180 лица.

За констатирани нарушения на пътните правила от страна на мотористи са издадени 5 акта и 15 глоби с фиш. Заради непредставяне на застраховка „Гражданска отговорност“ са санкционирани двама водачи, а превозните им средства са спрени от движение. Други двама са управлявали моторни превозни средства без извършен годишен технически преглед, а един е преминал на червен сигнал на светофара. Останалите глоби са за нередовни пътни документи.

С акт и 22 фиша са се сдобили и част от проверените шофьори на автомобили.