Двама са задържани заради държане и разпространение на дрога. Акцията е проведена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик под надзора на окръжната прокуратура в областния град.

Вчера по време на специализираната операция в района на местност край пазарджишкото село Добровница били засечени двамата мъже. Това са 32-годишен жител на Пазарджик и негов съучастник на 47 години от областния град. Те са стари познайници на органите на реда, имат криминални регистрации, единият е осъждан.

Криминалистите намерили у тях 2870 грама суха маса от глави и съцветия, която след направен полеви наркотест реагирала положително на марихуана. След направени претърсвания в жилищата им в апартамента на единия са открити още около 16 грама суха марихуана и електронна везна.

Двамата дилъри са задържани в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.