Изключително дръзко и безцеремонно е действал 37-годишния Марио Илиев, който извърши серия кражби на автомобили на територията на Кършияка. Една от жертвите – турският гражданин Карагьоз Атакан, който от 11 години живее в България, разказа с подробности как точно е била открадната колата му, докато той се е намирал на метри от нея. Карагьоз го видял преди да влезе в колата, Марио Илиев стоял до едно дърво и наблюдавал. Бил с медицинска маска.

Отидох да платя заплатата на чистачката, излязох от колата и бях на максимум 1 метър от нея, докато давах парите. През това време той се качи на колата, но аз не го видях. Чух го да затваря вратата, аз отворих за да го хвана. Сграбчих го за якето. После той даде газ и аз вървях с него 20-30м и той ме удари по ръцете”, разказа мъжът пред магистратите. „Мислех, че тогава ще умра”, допълни пострадалият. Това се случило на улица „Порто Лагос”. 

Докато се опитвал да го спра с едната ръка го държал за якета, с другата бил хванал вратата на колата, а краката му се суркали по улицата, като и към момента има рани по коленете.

„Той ме изблъска, бяхме близо и до други коли и се пуснах, за да не се блъснем. Той продължи с колата, аз бягах след него и видях една патрулка на светофара. Качих се и казах „откраднаха колата ми”.

В последствие крадецът хвърлил телефона му на улицата и случайни хора го намерили и го предали в полицията.