Сравненията между гръцките и българските дестинации продължават. Този път акцентът обаче не е върху плажните принадлежностти, а върху цените в ресторантите.

Нашенец сподели, че платил 34 евро за хапване обилно хапване. Той е заснел и своята консумация. На снимките се виждат поръчани панирани калмари, гръцка салата, шишчета с гарнитура и бира.

"Специално за хейтърите. Понеже виждам, че в тази група с всички се заяждат. На който не му харесва да ходи на Китен. ", гласи текста към пост в група за пътуване в Гърция.

Веднага под публикацията започна сравненията. Оказа се, че като цена консумацията се доближава до заведение в Ахтопол.

"За сравнение, платихме същата сметка (65 лева) в Ахтопол в един от добрите ресторанти - две рибени супи, порция миди с черупки със сос Рокфор, един лефер на плоча с гарнитура, чаша вино и голяма бира. Но пък вчера в Приморско обядвахме салата Цезар, две крем супи, пълнени чушки, мусака и чаша вино за 40 лева. Уточнявам, че ние обичаме да почиваме в Гърция също, но си харесваме и нашето Черноморие", обобщава Александра Р.

"На Крайморие горе на високото до плажа преди години ми взеха точно за 5 кръгчета кламари 36 лв.18 евро.В Гърция калмарите пълна чиния тогава бяха 5 евро.От тогава не съм стъпила на български плаж да ям. В Гърция са нормални цените и храната е много и е вкусна .", посочи пък Катя Г.

"Спрете с това сравняване на цените. В Гърция не се ходи, защото е по-евтино. Ходи се защото е по-приятно - дори и каменистите плажове са по-готини от Слънчака с пияниците, презастрояването и шумотевицата. Ходи се защото си наемаш цяла вила и сутрин си пускаш детето да пасе в двора по памперс, а вечер си го приспиваш без да чуваш крясъци “топъл дюнер” до 4 сутринта (това ни се случи в Китен). За това се ходи в Гърция - спокойствие, синьо небе и море и бели къщички", смята Мира Й.

"Не се заяждам, но същото меню е към 32 лв. в България!", пише Стилиян Г.