По повод Международния ден в памет на жертвите на Холокоста - 27 януари, в Народното събрание беше открита изложбата "Ние помним", която е в рамките на Световната кампания #WeRemember. Експозицията е организирана от Групата за приятелство България - Израел в 44-ото Народно събрание и посолството на Израел в София.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отбеляза колко е важно да уважаваме и зачитаме различията помежду си, независимо от своя етнически произход, вяра и традиции, независимо дали се молим в църква, синагога или джамия. В еврейската религиозна книга е казано, че този, който спаси дори един единствен живот, спасява целия свят, посочи тя.

България спаси всичките свои 50 хиляди евреи, заяви Караянчева. Нека днес отново повторим, че ние помним, защото без минало сме обречени да нямаме бъдеще, призова тя.

В откриването на изложбата се включиха председателят на Групата за приятелство България - Израел и председател на Комисията по отбрана ген. Константин Попов и посланикът на Израел у нас Ирит Лилиан.