Нагла кражба е била извършена в столичен храм на Велики четвъртък - 13 април. За това разказва популярният видеоблогър Любомир Жечев в своя публикация във Facebook. Жена, настояла за анонимност, била ограбена в столичния храм "Св. София". Това станало навръх светлия християнски празник.

По време на вечерната служба крадец се промъкнал до чантата на жената, като задигнал я откраднал. Вътре имало крупна сума, мобилен телефон, документи и други лични вещи. Жечев споделя кадри от охранителна камера, на които се вижда апашката проява.

Историята не свършва до тук. Потърпевшата се насочила към 5-то РПУ, за да подаде жалба по случая. Жечев заявява, че това не минало без неуредици.

Вижте цялата публикация на Любомир Жечев, публикувана без намеса:

Нагла кражба! Мъж изкорени борчета в Лом, камера го засне ВИДЕО

Това е история как откраднаха дамската чанта на жена, пожелала анонимност, както и за БЕЗДЕЙСТВИЕТО на родната полиция.
Във видеото по-долу виждате как в четвъртък, 13 април, преди вечерната служба в централния столичен храм "Св. София", безскрупулен крадец задига чантата с няколкостотин лева, телефон, лични документи, ключове и други ценни вещи. В коментарите има и снимка на крадеца (колкото и с лошо качество да е), в случай че някой го познае.
Жената подава жалба в 5-то РПУ незабавно след кражбата, информира ги и че има видео от охранителните камери, а отговорът от ОРГАНИТЕ НА РЕДА е: "Понеже е краят на работния ден, а предстоят и празнични почивни дни, елате във вторник, когато ще се задействаме".
Днес сутринта жената чинно отива отново в полицейското управление, носейки записа от охранителната камера. Полицаите ОТКАЗВАТ ДА ГО ВЗЕМАТ СЪС СЛЕДНИЯ ДОВОД. По-долу пресъздавам приблизително как е преминал разговорът:
ЖЕНАТА (Ж): Нося ви видео от охранителната камера.
ПОЛИЦАИТЕ (П): Случаят ви още не е разпределен на колегите за разследване. На тях ще го предадете.
Ж: Но аз мога веднага да ви го дам.
П: Това е веществено доказателство, не може така. Те ще ви се обадят по телефона и В УДОБНО ЗА ВАС ВРЕМЕ ще им го предадете.
Ж: Не могат да ми се обадят, защото телефонът ми е откраднат, а сим картата - блокирана.
П: Изкарайте си нова.
Ж: Не мога, понеже мобилният оператор изисква лична карта за това, а тя също е открадната...
Ще ви спестим останалите административни аргументи, с които полицаите в крайна сметка ОТКАЗВАТ ДА ВЗЕМАТ записа и да разследват своевременно случая. Все си мисля, че не се изискват кой знае какви усилия да се установи и залови извършителя, предвид наличния видеозапис.
Положението е "НАШАТА ПОЛИЦИЯ НИ ПАЗИ, НО В УДОБНО ЗА ТЯХ ВРЕМЕ". Ако може - след агнешкото, козунаците и яйцата!