Може ли едно толкова обикновено занятие като разходка из квартала с бебешка количка да се превърне в трудна задача? Да, възможно е, като пред тази нелепа, на честа срещана ситуация са изправени безчет майки, татковци, баби и дядовци.

Често "накацали" по тротоарите коли правят продължаването по пътя невъзможно, а родителите трябва да търсят алтернативни маршрути. Най-често през близкото пътно платно, където си навличат гнева на водачите, които пък се борят с трафика.

Подобна банална битова случка споделя баща от Пловдив. Мъжът излязъл на разходка с детето си в количка, но бил пресрещнат от препятствие.

По точно две коли, които били заели разбитите тротоарни плочки на една от уличките в пловдивския "Кючук Париж". И докато една от машините вероятно не пречи никому, то другата явно е препречила пешеходното пространство.

"Благодаря, колеги", иронично и лаконично коментира кадъра Димо Димов.

Мъжът споделя ситуцията в група на квартала, а там реакциите не закъсняват. Хората са съгласни, че проблем с намирането на паркоместа действително има, но е нужно разбиране и към нуждите на пешеходците.

Пловдивчани повдигат темата и за състоянието на тротоарните плочки, като считат, че често те се разбиват именно от тежките коли, паркирани по тях.

"Тези плочки са се напукали от такива "добросъвестни" шофьори. Още увеличение на данъка за колите трябва. Иначе няма спасение", твърди Димитър И.

"Навремето бях два пъти по-благодарна...с количка за близнаци", пише Весела К.

"Не стига, че тротоарите са ни пълен леш, ами и като почнат да спират - става страхотно! Едно ме интересува: тия хора деца не са ли имали, жените им не са ли бутали количка. Безобразие", коментира Иван З.

Снимка: Димо Димов