Близък на семейството на изчезналия Александър обобщи известната информация по случая. Мъжът публикува и още снимки на 12-годишното момче. Марио Антонов изказва и мнението си за поведението на някои доброволци и тълкованията на информацията, които се разпространяват в мрежата. Той споделя публикацията си в група, създадена специално за търсенето на момчето.

Антонов заяви, че Сашко е облечен със сиво шушляково яке, под него има черна фланелка а под нея синя такава. В деня на изчезването си е бил със сини дънки и с черни маратонки.

ГДБОП пусна специалното съобщение AMBER Alert във Фейсбук за Сашко СНИМКА

Той уточнява, че не е известна посоката, в която Сашко тръгва.  Като добавя, че детето е в много добра физическа форма. Като според него момчето е способно да пробяга голямо разстояние.

По думите му момчето има инстинкт за самосъхранение, както и има тик с поклащане на главата. Момчето не се страхува от тъмното и обича да си играе с вода.

Мъжът коментира и отношението на част от доброволците - "Направих си труда да прочета голяма част от написаното тук, в групата, и съм удивен от всичко. И виждам как започват едни ФБ тълкувания, вместо да се запретне ръкави и да се обикаля ( правят го ужасно много хора, но има и такива дошли на по кафе на терен и за саира)", пише той.

Вижте публикацията на  Марио Антонов:

Направих си труда да прочета голяма част от написаното тук, в групата, и съм удивен от всичко. И виждам как започват едни ФБ тълкувания, вместо да се запретне ръкави и да се обикаля ( правят го ужасно много хора, но има и такива дошли на по кафе на терен и за саира).
Ще кажа нещата 1 : 1, защото по стечение на обстоятелствата съм близък до бащата и бях втория човек, на който му беше известено за бягството му.
1. Момчето е със със сиво шушлякво яке, под якето има черна фланелка а под нея синя такава.
Сашко е с тъмни сини дънки и е обуто с черни маратонки Адидас.
2. Сашко се губи в петък в 15.50 часа и НЕ СЕ ЗНАЕ В КАКВА ПОСОКА ТРЪГВА - ГОРАТА ИЛИ ЦЕНТЪРА НА ГРАДА!
Мястото дето се губи е на около 400 м от Профилекториума посока пистата.
На асфалтовия път посока пистата.
3. Сашко е физически много здраво дете за възрастта си, никога не е боледувал, свръх енергичен и способен да пробяга сериозен километраж.
4. Сашко обича да си играе с вода, не се страхува от тъмното, не е особено контактен, има тик с поклащане на главата, има инстинкт за самосъхранение...
Може още много да се пише, но не виждам смисъл. Няма нужда от разсъждения, а има нужда от още и още обикаляне.
Повторихме, потертихме и т.н. всевъзможни места дето може да е...
Всеки да си направи маршрут в главата и да тръгва и да СПРЕ ФБ изяви, че полза няма!
Снимките на Сашко в публикацията са от преди 4 дни. АКТУАЛНИ!

Напрежение между бащата на изчезналия Сашко и доброволци ВИДЕО

И ясновидка се включи в издирването на изчезналия Александър ВИДЕО