Ще има прекъсвания в системата за административни услуги в сайта на Главна дирекция "Пътна полиция" през следващите дни, съобщиха от МВР.

От Пътна полиция уточняват, че от 17:30 часа днес до 09:30 часа в утрешния ден временно няма да има достъп до Автоматизираната информационна система "Управление на наложени глоби по наказателни постановления" и извършване на плащания по тях през Интернет, SMS и WAP” и до Портала за електронни административни услуги – Задължения по документи, издадени от "Пътна полиция" – МВР.

Възможни са и технологични прекъсвания на достъпа до услугите, предоставяни от портала за електронни административни услуги на МВР, и до уеб портала на министерството.

Причината е, че от 09.30 часа до 21.00 часа на 16 ноември (събота) и за същия времеви период на 17 ноември (неделя) ще се извършва подмяна на ключови комуникационни устройства за доставка на интернет инфраструктурата на Министерството на вътрешните работи. Експертите ще положат усилия за възстановяване на пълния достъп и преди предвидените крайни срокове.

От министерсрвото предварително поднасят извинения за евентуалните затруднения.