Българският лекарски съюз (БЛС) категорично осъжда бруталната агресия, упражнена срещу шофьор на линейка, отзовал се да помогне на дете, пострадало в катастрофа край Руен, обл. Бургас. Това съобщават от съсловната организация.

"Подобно поведение е нагло, недостойно, оскърбително и трябва да бъде наказано с цялата строгост на закона! Абсолютно недопустимо е, докато екипът на Спешна помощ се опитва да изпълни дълга си и помогне на дете, срещу него да бъде проявявана такава жестокост", се посочва още в позицията на съсловната организация. От БЛС се противопоставят на всякаква форма на агресия и се ангажират с юридическа защита на всеки лекар, подложен на вербална или физическа агресия.

Проговори шофьорът на линейка, пребит от пияни роднини ВИДЕО

Шестима мъже на възраст между 26 и 43 години са били задържани за нападение над шофьор на линейка, съобщиха вчера от Областната дирекция на МВР в Бургас. Инцидентът е станал около 18:30 ч., на пътя между Руен и Ябълчево, ден преди Великден.

Водачът на линейката е реагирал на сигнал за пътен инцидент между лек автомобил и каруца, в която имало осемгодишно дете, получило наранявания.

Шофьорът на линейката е транспортиран в Университетската многопрофилна болница за активно лечение в Бургас, където е настанен в отделение “Неврохирургия“ с комоцио и с опасност за живота.

Пребиха шофьор на линейка заради дете