Пълни чували със смет, захвърлени намястото  са тротоарите.  Купища отпадъци има в храстите, както и огромни кратери с вода, които заемат калното пътно платно, по което асфалтът се вижда с мъка.

Не, гледката не е от някое забутано и опустяло селце в някой далечен край на България, а са заснети в европейската столица София. Автомобилите, опитващи да преминат през участъка, са в рязък контраст с пейзажа.

За плачевното състояние на улица "Костенец" споделя гражданин в една от столичните групи във Facebook. "Къде сте?" Пита в  гневната си публикация той общинските власти. Столичанинът, който запазва анонимност, разкрива, че кадрите са заснети на 16 октомври.

"XXI век. България. София... Питам къде е контролът на държавата, на общината и така нататък?", недоумява той.

"Тези боклуци видно са от скоро, за състоянието на тази "улица" няма да коментирам. Ще коментирам, че това място не е далеч от центъра на София. Как е възможно да се допуска това? Иначе за поставянето на скоби на колите и разширяването на зоните за паркиране СО са велики. Реално никой не мисли за нормалните хора, за регулирането на светофарите също нямам думи", гневи се той.

Столичани споделят гневната позиция на мъжа. Някои са съгласни, че е нужно кардинално преобразяване на улицата, а други припомня, че сметта е захвърлена там от недобросъвестни граждани.

Може само да се надяваме, че подобни гледки ще се превърнат в лош спомен.

Вижте и снимките, с които столичанинът илюстрира своя сигнал за една столична уличка през XXI век: