Многопрофилната болница в Шумен не осигурява храна за всичките си пациенти. Топъл обяд и вечеря получават само диабетно болните и пациентите на специална диета.

Една от хоспитализираните жени в шуменската болница каза пред bTV, че когато си платиш, ти носят храната до леглото. По думите й това не е нормално, тъй като има тежко болни хора, които не могат да се движат и просто остават гладни.

Преди години пациентите на шуменската болница са се хранили в специалния и добре оборудван стол, днес обаче той е заключен, помещението е забравено, а вече растителността бавно, но сигурно е започнала да го превзема.

Алтернатива за пациентите е заведение за хранене в двора на болницата, което се използва срещу заплащане. То осигурява добри условия и готвена храна.

От ръководството на шуменската болница заявяват, че е осигурено хранене на диабетно болни и пациенти на специална диета, уточнявайки че не са единственото лечебно заведение в страната, което не предоставя хранене на хоспитализираните си пациенти.