Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше освободен от ареста. Пред  ГД "Националната полиция" множеството събрали се хора скандират "победа".

Имам една дума - брутално гадно, върнаха ни в комунизма. Снощи вечеряме с децата, влизат цивилни, униформени, поемни лица, разтършуваха цялата къща, каза той и добави: "Никакво обвинение, нищо"!

Това каза Борисов, след като бе освободен, понеже бе разпитан само като свидетел. На въпрос страхува ли се, бившият премиер каза: Страхувам се, че следващия път могат да ме убият.

Заедно с него бяха освободени и пиарката му Севделина Арнаудова, и бившият финансов министър Владислав Горанов.

"Никакво обвинение не е повдигано на никого", заяви неговият адвокат Менко Менков веднага след освобождаването им. "Цялата история е тежка политическа репресия", заключи Менков.

Десетки фенове на Бойко Борисов се бяха събрали пред сградата на ГДНП, където се очакваше неговото освобождаване. 

"Грубо, безпрецедентно действие и грубо нарушение на процесуалните правила", добави защитникът и за другите двама задържани - Севделина Арнаудова и Владислав Горанов.

"Никакви материали по делото не са ми предоставени, никой не ме държи в течение", посочи по-рано той пред журналисти по-рано пред деня, след като излезе от сградата на ГДНП, където беше от 11:00 часа днес.

По-рано Менков съобщи, че ще депозира жалба в прокуратурата срещу премиера Кирил Петков за длъжностно престъпление.  Менков заяви, че Петков е викал полицаи от ГДНП в кабинета си.

Той нарече случващото се "абсолютен произвол".

След извършване на процесуално-следствените действия и извършен анализ на събраните доказателства и документите е преценено, че материалите ще бъдат докладвани на Софийска градска прокуратура.

В днешния ден са разпитани и свидетели. В 10 часа тази сутрин прокуратурата е уведомена с факс за образуваното по случая в МВР досъдебно производство. Два часа по-късно е определен наблюдаващ прокурор.

Няколко часа по-късно наблюдаващият прокурор е отказал да се срещне с разследващия полицай, който да му докладва материалите от досъдебното производство. Дадени са указания те да бъдат входирани в деловодството на СГП.

Към 16.00 часа наблюдаващият прокурор е поскал да се срещне с разследващите полицаи. Полицейското задържане на трите лица ще бъде прекратено, ако прокуратурата не постанови прокурорско задържане за срок до 72 часа.

При последващи указания на наблюдаващия прокурор същите ще бъдат изпълнени. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.

МВР не е предложило постоянен арест за Бойко Борисов. Това научи NOVA. Адвокатът на експремиера Менко Менков заяви, че той още не е разпитан и не е ясно в какво е обвинен.

Очаквайте подробности!