Две експертизи остават, за да приключи разследването за шесторното убийство в Нови Искър, съобщиха за “24 часа” от Софийската градска прокуратура. Междувременно следствието за самоубийството на Росен Ангелов-Горския е завършило със заключението, че сам се е прострелял.

Едната експертиза, която все още не е готова, е трасеологична

Тя трябва да каже дали следите в дома на убитото семейство съвпадат с ботушите, които Росен Ангелов-Горския носел, преди да се гръмне.

В къщата, в която на 2 януари м.г. бяха намерени труповете на 5-има души - Неделчо Юнаков, сина му Георги, тъща му Еленка Бурджиева, доведената му дъщеря Нанси Иванова и приятеля ѝ Боби Иванов, са открити кални следи. Ден по-късно в гората бе намарено тялото и на жената на Неделчо - Кети Кюхова. Седмица по-късно служба “Военна полиция” откри трупа на Ангелов във вила в с. Луково.

Трасеологичната експертиза е назначена, след като от Софийската окръжна прокуратура са приключили разследването за смъртта на Ангелов със заключение, че той се е самоубил. Именно от друго предадено от тях доказателство се чака и втората експертна оценка. Горския е открит с пистолет в ръка, а от градската прокуратура са назначили експертиза за отпечатъци по оръжието - дали са само на Ангелов.

Самото оръжие - пистолет “Берета M9 22LR”, е било откраднато от магазин на бул. “Мария Луиза” в София в началото на 2017 г.

Месеци по-късно Ангелов се запознава с Кети Кюхова. По това време той е беглец от правосъдието - осъден е задочно през 2009 г. на 7 г. затвор заради блудство с малолетна. Преди това е лежал в затвора за кражби и изнасилване.

След като се среща с Кети в средата на 2017 г., Ангелов почва работа на черно при нея. Тя има малък бизнес за почистване на домовете на заможни клиенти. Двамата започват и любовна афера.

Връзката им приключва в средата на декември 2017 г. Причината - Ангелов искал от Кюхова ключове и кодове за аларми на домовете, които чистела, за да ги обере. Жената категорично отказала и прекратила всякакви взаимоотношения с мъжа.

Тогава Ангелов решил да отмъсти на Кети и да убие нея и Неделчо. Заканил се за това пред приятел, който после станал ключов свидетел по делото.

На 31 декември следобед по неясни причини Кети излиза с джипа си и отива при Росен Ангелов в Луково, където той се е настанил в чужда вила. Това показва проверка по клетките на мобилния ѝ телефон. Какво е ставало там, не е ясно. Не е изключено жената да е убита още във вилата и после тялото да е преместено. На 4 януари в имота, в който Ангелов се бил настанил, е открит мобилният телефон на Кети. 

Привечер на 31 декември Боби Иванов, приятел на дъщерята на Кети - Нанси, се чува с майка си Стефка. Казва ѝ, че ще ходи на купон при приятеля си Венци и ще се обади след 12 часа. Минути по-късно обаче младежът променя плановете си, тъй като доведеният баща на гаджето му Нанси не я пуска да отиде на партито, разказва по-късно пред криминалистите Венци. 

Боби и Нанси са извън къщата. Към 18,30 ч двамата тръгват към дома на момичето, защото

Дори се обажда на сина си Георги Юнаков, който по това време е на смяна като санитар в психиатрията в Курило. Георги казва на колеги, че трябва да се прибере. 

Оттук нататък хронологията на събитията се размива. Въз основа на свидетелски показания и улики криминалистите нареждат пъзела на убийството така: Ангелов отива в дома на Кети, за да ликвидира всичките ѝ близки. Целта е да прекъсне всякаква връзка към себе си, тъй като Кюхова е разказала на майка си за отношенията си с него. Още в двора е посрещнат от семейното куче Нерон. Немската овчарка го познава, той стреля и я убива.

На първия етаж в къщата на семейството се натъква на съперника си за любовта на Кети - Неделчо, и сина му Георги. Ангелов стреля в телата им. Според експерти от раните по ръцете им личи, че те са се борили за живота си.

След като Ангелов убива Неделчо и Георги с близо 15 изстрела, пуска и по един контролен в главите им, както ще направи и със следващите си жертви.

После влиза в спалнята и стреля по легналата в кревата баба Еленка.

Чули изстрелите, Боби и Нанси се опитват да се скрият на горния етаж. В бързината и заради уплахата те не успяват да звъннат по телефона.

Докато претърсва къщата, Ангелов открива Нанси в кухнята на втория етаж. Убива я с 5 изстрела, намира и Боби в детската стая. По него стреля 4 пъти, един от куршумите пробива челото му. По време на убийствата Горския презарежда само веднъж - пистолетът “Берета M9 22LR” се предлага с пълнител за 10 и 15 патрона. Краденото от Ангелов оръжие е с по-голямата вместимост.

Убиецът събира гилзите от пистолета, опитва да изчисти къщата и да замаскира престъплението, като мести труповете и ги слага един върху друг.

Дори пали свещи, с които да заличи миризмата, както са го учили във Френския чуждестранен легион, чийто кандидат за член е бил.

С настъпването на новата година телефонът на Боби звъни. Майка му го търси, за да му честити. Убиецът затваря и изключва апарата, разказа жената пред “24 часа” Почва да звъни и джиесемът на Неделчо, търси го брат му. Ангелов изключва и този телефон.

До 2 януари никой не разбира за убийствата. Тогава дете, отишо да търси Нанси, вижда телата и казва на родителите си, а те съобщават в полицията. Цялата СДВР е вдигнато на крак. На другия ден в кладенец на 3 км е намерено и тялото на Кети.

Полицията разбира, че Ангелов може да е убиецът от неговия приятел, пред когото е споделил плановете си. Той посочва и къде се е укривалл мъжът. В къщата в с. Луково, Софийско, са открити дрехи на Ангелов, обилно напоени с кръвта на Кети и Неделчо.

Има и следи от Ангелов. Полицията ги сравнява с проби, които е взела от мъжа през 2007 г., когато е задържан за блудство. Те показват пълно съвпадение.

В следващите дни криминалисти издирват Ангелов под дърво и камък. Тялото му е открито от служба “Военна полиция” на 7 януари. Мъжът се е самоубил във вилата, в която е задържан за блудството.

До него е намерен таблет. Справка показва, че след убийствата Горския е гледал детско порно. Той следил и новините за издирването си. Според хронологията последното нещо, което е чел, е дописка в “24 часа” от 5 януари. Предполага се, че тогава се е самоубил. Ден по-рано сайтът ни пръв съобщи, че именно Росен Ангелов е диреният за шесторното убийство.

През март сестра му взема тялото му от софийската морга. Не е ясно къде точно е погребан убиецът.

Очаква се, след като резултатите от експертизите пристигнат, разследването да бъде прекратено поради смъртта на Ангелов.