Пловдивските огреборци са спасили къща от пожар, пламнал тази сутрин. Сред тях бил и Спас Чечев, който днес празнува своя рожден ден. За случая споделят от РД "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив.

Сигнал за стихията бил получен минути след началото на смяната, а към местопроизшествието се отправили два екипа. Чечев шофирал едната пожарна, а после се включил в борбата с пламъците.

"Спас е водач на служебен автомобил. Отлично познава маршрутите в града, ловко маневрира с 3- тонната кола, прецизно координира действията си с колегите на терен, тъй като от него зависи водоподаването при построяването на шлангова линия", пишаг от пожарната.

Горял покрива на къща, която се намирала край едно от тепетата на града. Пожарникарите гасили пламъците час, но сградата била спасена, а щети има по част от покрива.

Вижте цялата история:

Една година нагоре!  10 ноември. Един различен ден за Спас Чечев. Минути след като застъпи на дежурство и почерпи своите колеги за рождения си ден, сигнал за горящ покрив, вдигна по тревога два екипа огнеборци.

Спас е водач на служебен автомобил. Отлично познава маршрутите в града, ловко маневрира с 3- тонната кола, прецизно координира действията си с колегите на терен, тъй като от него зависи водоподаването при построяването на шлангова линия. Винаги усмихнат и готов да помогне. Част от нашия страхотен екип!

В рамките на час огнеборците действаха изключително съобразително и професионално и успяха да спасят сградата. С черни ръце, мокри връхни дрехи и обувки, удовлетворени от труда си, те се върнаха в службата. На връщане атмосферата в пожарната колана бе уютна и по мъжки "забавна", а на лицата на силните мъже имаше усмивки!

Такива са огнените ни момчета - не обичат да позират, нито да се снимат. Онова което могат да предложат са две ръце, събрали цялата топлина на света!

Честит необикновен рожден ден на Спас!

Пожарникари спасиха дете, качило се на покрив на сграда

Пожарникари помогнаха на тийнейджърка при слизане от скали