„Има множество малки начини да разширите света на детето си. Любовта към книгите е най- добрият от тях.“. Този цитат от Джаки Кенеди може би е приет насериозно от родители на момче в Пловдив.

Свикнали сме малчуганите в днешно време да са с телефон в ръка почти постоянно и затова когато видим някое с книга в ръка се изненадваме приятно.

Въпросното дете е впечатлило с поведението си пътници в градски транспорт. Пловдивчанка не пропусна да го похвали, че е с книга в ръка на още невръстна възраст, както и да поздрави родителите му.

"Прекрасно, слънчево детенце, се качи в рейса с книга в ръка! Показа си картата, отвори книгата и започна да чете. Миличък, твоето семейство са вложили толкова пълноценно време, любов и внимание към твоето отглеждане и възпитание,че трябва да бъдеш горд . И съм сигурна, че преди да започне да чете е изслушал десетки книги- прочетени от мама , тате, баба ...", пише Михаела Ташкова.

Оказва се, че момчето е едва на 8 години, а в автобуса не можете да видите без книга.

"Това дете го познавам, вече от година и повече! Качва се в автобусите и винаги чете книги, а е само на 8 години!", пише Кемал Х.

"Няколко пъти съм го засичала в единицата. Определено прави впечатление детето", добавя Валина С.

Други също поздравиха малчугана и си пожелаха да има повече деца като него.

"Всичко зависи от семейството! Пожелавам на всички да виждаме повече такива дечица, цветя на бъдещето!", пише Дарина Д.