Един от най-натоварените пътища у нас е в окаяно състояние. Асфалтовата настилка на Е-79, между Враца и Видин, е съставен от множество кръпки и дупки. За това сигнализира Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики. По думите ѝ на места липсват и пътни знаци. Експертът описва като „жив Сървайвър“ придвижването по отсечката.

„Едва ли има по-отвратителен и неподдържан път в Европа от Е79 между Враца и Видин. Това не е път, а мъчение. Държавата е тотално абдикирала.

Срамно и позорно е един от най-натоварените пътища да е в това състояние. Непочистена растителност, няма здраво място без кръпка и дупка по целия път, липсващи или обрасли с храсти знаци, счупени мантинели и нито на едно място няма маркировка. А от там всеки ден минават хиляди тежкотоварни, които нямат избор и трябва да си чупят товарите и камионите по това жалко и отвратително подобие на път.

До сега никога не се бях возила в товарен автомобил, но това да минеш между Враца и Видин по I-1 (E79) си е жив Сървайвър,“ написа тя в социалната мрежа.

„Минавал съм и с камион няколко пъти от там. Най-мразената отсечка в България. Не само за шофьори на камиони,“ коментира мъж.