Отборът на ФК „Арда” спечели традиционния футболен турнир за „Купата на кмета”, който се организира от Община Марица и е под егидата на кмета Димитър Иванов. Девет състава излязоха на зелените терени в Скутаре – ФК „Арда“, ФК „Димитровград“, ФК „Тракия 2004“, ФК „Скутаре“, ФК „Раковски“, ФК „Марица“ (Маноле), ФК „Левски” (Карлово), ФК „Пловдив Сити” и ФК „Скутаре“ - 2. Тази година турнирът беше разделен на две фази, като кърджалийци се наложиха над съставите на „Пловдив Сити” (3:1) и домакините от ФК „Скутаре“ (4:0) в шампионската група. Четвърто място заеха ФК „Тракия 2004“ (Пловдив), които спечелиха бронзовата група. За всички отбори имаше купи и медали, които им бяха връчени от кмета на Община Марица Димитър Иванов и заместник-кмета по спорт Николай Стаматов.

„Днес беше един прекрасен празник за нашата община и за село Скутаре. Заедно с Пламен Ботев организираме поредния турнир за децата. Надпреварата протече в един приятелски дух, което много ме радва. Мили деца, пожелавам ви още много купи и медали по зелените терени на България. Много да тренирате и да слушате вашите треньори, за да покорите футболните върхове. Очакваме от вас да славите страната ни по европейските и световните футболни терени. Благодаря на отборите и родителите, че приеха нашата покана и дойдоха, за да стане днешният ден футболен празник. Усилията, които полагате, са за децата и спорта. Зная, че е трудно, но един ден спортът се отблагодарява на всички. Бъдете здрави!“. С тези думи кметът Димитър Иванов приветства всички състезатели, треньори и присъстващи. След това покани участниците за обща снимка.

От своя страна домакините от ФК „Скутаре“ в лицето на треньора Пламен Ботев благодариха на Община Марица и кмета Димитър Иванов за помощта в организацията и доверието за провеждането на турнира, както и на всички участници и гости в надпреварата. „Благодаря на всички отбори, деца и треньори, че приеха да бъдат наши гости на този традиционен турнир на Община Марица за „Купата на кмета“. Получи се един прекрасен празник, който нямаше да стане, ако не беше кметът Димитър Иванов. Човек, който е преминал през спорта и дава всичко от себе си за развитието на децата в Община Марица. Построи терени, зали и спортни площадки, където децата и младежите да спортуват и да носят радост на общината“, подчерта Пламен Ботев. Той благодари и на ЗС на БФС – Пловдив за осигуряването на съдиите за турнира.

Следващите два турнира на Община Марица под егидата на кмета Димитър Иванов са на 7 септември в село Маноле. На стадиона на местния ФК „Марица“ ще играят отборите при два набора. При деца, родени 2015 г. ще се състезават клубовете на „Пловдив Сити“, „Секирово“, „Скутаре“ и „Маноле“. При набор 2016-та сили ще премерят отборите на „Труд“, „Скутаре“, „Маноле“ и „Раковски“. На следващия ден на стадиона в Скутаре ще е турнирът при момичетата. Участие са заявили клубовете на „Ботев“ (Пловдив), „Раковски“, „Родопа“ (Смолян), „Казанлък“, „Пълдин“ и „Скутаре“.