Добър жест трогна хиляди жители във Велико Търново. Непознат мъж е платил покупките на момче в хипермаркет. Това е станало, след като детето е загубило парите си.

"Благодаря на Господина, който днес в "Билла" на Пишмана е платил покупките на детето. Все още има добри хора! Благодаря!", написа майката на момчето Мирослава Тонкова.

Публикацията бе харесана от почти 3 хиляди души.

На пръв поглед постъпката като действие, което много хора биха направили, но защо тогава това е "новина". Потребителите си обясняват нещата с "вече живеем в други времена и такива жестове правят огромно впечатление". А може би и негативните новини са в повече и всяка една добра новина е добре дошла.

"Нормална постъпка в ненормално време. Преди години всеки би постъпил така, но уви сега се радваме и на такива неща! Въпросният господин е направил две добрини, по важна е втората, с примера, който е дал на детето! То никога няма да забрави този момент и един ден ще върне жеста!", посочва Станимир С.

В действителност примерът остава за дълго.

Това потвърди със свой разказ и друга потребителка.

"Преди много години 5 момичета си направихме екскурзия до Чехословакия.Как сме се объркали,че на 2 от нас билетите бяха до Русе за връщане,а на другите 3 до Г.Оряховица от където сме. Бяхме си похарчили всичките пари,не знаехме какво да правим.Разбрал за случката към нас се приближи един мъж с думите:Не бойте се ,момичета,вие сте си в къщи, в България! Плати ни двата билета.Тоя човек ще го помня цял живот!", сподели Грета П.