Доброволци се организираха в помощ на засегнатите от пожара в село Воден. Хора от страната сформират пунктове за събиране на вещи от първа необходимост. Калина Калчева сподели за инициативата в социалната мрежа. Тя апелира, който има възможност да се включи и с материали и труд за изгорелите къщи. Допълва, че на много от хората спестяванията са изгорели.

След евакуацията: защо не предупредиха хората за пожара във Воден?

Ето какво написа тя:

„Здравейте СИЛА!

Включвам се от село Воден. Направихме вчера първи курс с дарения. Но ще спрем приемането им ,защото през идната седмица ще пристигат още много. Нека запазим силите си в случай,че и други населени места имат нужда от дрехи, одеяла, спално бельо и всичко за дома. И ако има такива пак да се организират пунктове по градове за дарения.

Днес апелът ми е строителни магазини да дарят материали, а строителни фирми да помогнат на място с труд за изгорелите къщи и пострадали хора, на които и парите им са изгорели. Ще помоля този апел да се разпространи и да се даде надежда на жителите от с. Воден. Благодаря на админ за съдействието и на всички хора с добри сърца, които се включиха в кампанията!“

Къщи горят в ямболско село, хората бягат и търсят спасение СНИМКИ