Дрогиран шофьор блъска пресичаща пътното платно жена на 81 години в село Кранево. Жената е починала на място, съобщават от Областната дирекция на МВР-Добрич.

На 16 август, около 13:00 часа е получено съобщение за възникнало пътнотранспортно произшествие в с. Кранево. На място е установено, че микробус „Мерцедес", управляван от 58-годишен мъж, блъска пресичаща пътното платно жена на 81 години. При инцидента, жената загива на място. При извършената проверка на водача на товарния автомобил за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът отчита положителен резултат за амфетамин. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 16 август, около 18:40 часа е получено съобщение за възникнало пътнотранспортно произшестви пътя с. Каблешково, област. Добрич, в посока с. Межден, община Дулово. На място е установено, че лек автомобил „фолксваген", управляван от 42-годишен мъж, на прав участък напуска лентата си на движение, навлиза в насрещното платно и се удря челно в насрещно движещ се автомобил „Шевролет". При инцидента е пострадал возещ се в лекия автомобил „Шевролет" мъж на 26години. Тойт е настанен в болницата в Силистра със счупен крак, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.