Свидетел на катастрофата със сръбски автобус с деца, станала на АМ "Тракия" в неделя вечерта, разказа за случилото се. Теодор е един от многото шофьори, спрели да помагат на пострадалите.

"Не пожелавам на никого да вижда подобна гледка - плачещи деца, целите в кръв", сподели той в ефира на "Нова".

Сръбският автобус, превозващ деца, катастрофира на 217 км в посока София, до Стара Загора.

17 лица са настанени в УМБАЛ "Стоян Киркович" в Стара Загора. Най-малкото от тях е на 4 години, най-голямото - на 17. Това съобщи  проф. Йовчо Йовчев, директор на болницата.

Нови подробности за тежката катастрофа с автобус на АМ "Тракия"

"4 от децата са с по-сериозни наранявания , едно е със съмнение за мозъчно сътресение. Има мъж, на който по спешност се налага ампутацията на част от долния крайник", уточни проф. Йовчев.

Министерството на здравеопазването публикуваха  уточнение за катастрофата на АМ "Тракия". По първоначална информация 8 деца и 4 възрастни се нуждаят от хоспитализация, като едно от децата и един възрастен са в по-тежко състояние.

Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев пътува към УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович", Стара Загора.

С цел за осигуряване на проходимост за спешните екипи при Сливен е създадена организация за спиране на движение в участъка от пътен възел „Нова Загора“ до пътен възел „Стара Загора“.

Ще ампутират част от крака на пострадал при инцидента със сръбския автобус

Има и обходен маршрут: Нова Загора – Стара  Загора; Околовръстен път на Стара Загора и се включва в АМ „Тракия“ при пътен възел „Стара Загора“ в посока София. Движението в района се регулира от екипи на „Пътна полиция".

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев екип от следователите от Националната следствена служба заминават за мястото на пътния инцидент край Стара Загора, за да започнат следствени действия още тази нощ.

Жена от автобуса: Шофьорът беше наред, говореше с родител