Паркирането се превърна в наболял въпрос в София и другите големи градове, а сигналите за водачи в нарушение и липса на достатъчно контрол на ежедневие. На този фон столичанин сподели за случка, която показва обратната страна - глоби се налагат, а водачите са склонни да признаят вината си и да понесат последствията.

Гражданин, запазващ анонимност, разказва, че шофьор с лекотоварен бус бил наказан за серия от нарушения. Това станало на улица в с "Лозенец", а мъжът остава впечатлен от действията на служителя на реда, наложил санкциите.

Кола паркира върху антипаркинт колче в София СНИМКА

"Шофьорът получи 3 глоби едновременно: паркиране на кръстовище и върху пътна маркировка, паркиране в Зелена зона без изпращане на СМС и за неносене на документи (80 лева)", коментира софиянецът. Въпреки множеството глоби,  санкционираният младеж сам се извинил и успял да запази " запази добрия тон през цялото време".  Поведението му прави изрично впечатление на гражданина споделил за случая, а и няма как да е иначе - с оглед на всекидневните спорове за какво ли не по пътищата на България.

"Служителят на реда нямаше служебен таблет, но звънна на колеги да му донесат, за да си свърши работата", отбелязва анонимният гражданин. Той използва социалната мрежа Facebook, за да благодари на служителя на реда.

 "Поздравявам най-вече полицая, защото ако глобите са редовни, тези нарушения ще спрат. Хубавото е, че глобените стават все повече", пише той.

Вижте и целия разказ за случката ,публикуван без намеса:

Кръстовището на ул."Бигла" и бул. "Джеймс Баучер".

Шофьорът беше глобен от полицай и аз бях очевидец. Служителят на реда нямаше служебен таблет, но звънна на колеги да му донесат, за да си свърши работата.

Шофьорът получи 3 глоби едновременно: паркиране на кръстовище и върху пътна маркировка, паркиране в Зелена зона без изпращане на смс и за неносене на документи (80 лева).

Момчето беше симпатично и се извини, призна, че е паркирал неправилно (поздравявам го, че запази добрия тон през цялото време!).

Поздравявам най-вече полицая, защото ако глобите са редовни, тези нарушения ще спрат. Хубавото е, че глобените стават все повече.

Полицаят ми показа таблица с имената на служителите и броят санкционирани нарушите: само неговите бяха близо 300. Обясни, че редовно обикаля в "Лозенец" с тази цел.

  След около 10 минути видях, че е спрял за документи и друг шофьор малко понадолу, също паркирал на кръстовище. Вероятно и той е отнесал глоба.