Голям пожар горя в Хисарско, а борбата със стихията продължила часове. Това обявиха от РД "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив. Пламъците унищожили цели 30 декара млада борова гора в землището на село Кръстевич.

Около пет часа със бедствието се борили служители на ДГС от Хисаря, кметовете на Красново и Кръстевич, както и доброволци. На тяхна помощ пристигнали  и огнеборци от Пловдив и Карлово.

"В битката с огъня се включват кметовете на селата Кръстевич и Красново, 9-ма служители на горското стопанство в Хисаря и трима местни жители. Всички те полагат нечовешки усилия да отстраняват паднали дървета и да си проправят път, за да гасят в труден терен, където липсва и вода", пишат от РД "Пожарна безопасност и защита на населението".

Само през последните 24 часа, сигналите за горящи сухи треви, на които са реагирали огнеборците в област Пловдив, надхвърлят 43 броя.

По разпореждане на комисар Мангараков, смесени екипи на районните служби и полицията, извършват периодични обходи във всички населени места на територията на областта, които целят установяване на недобросъвестни хора, създаващи предпоставки за пожар чрез палежи.

Подпален контейнер за боклук вдигна на крак пловдивски огнеборци СНИМКИ


"Бъдете бдителни и активни със своите действия и подпомагайте органите на пожарната като съобщавате за подобни прояви на недобросъвестност! Нека бъдем отговорни!", призоваха огнеборците.

Пловдивските герои, спасявали животи в Турция, разказаха за трагедията СНИМКИ