Голям пожар гори във Велинград в момента, сигнализира читателка на Glas.bg! Според нея за 15 минути е изгоряла половината гора, "а никой не предприема нищо".

Хората са притеснени, че пламъците се приближават все по близо до къщите, намиращи се в близост. Преди минути са пристигнали две пожарни коли и огнеборците са започнали да гасят огъня.
 
Пожарникари, лесничеи и доброволци гасят пожар в горски масив над квартал "Анезица" във Велинград, съобщи полицията. Сигнал за пожара е получен този следобед около 14.40 ч. на телефона за спешни повиквания-112. Към мястото са насочени два противопожарни автомобила и един микрубос с общо 14 пожарникари от РСПБЗН-Велинград.
 
На мястото са и служители на местното горско стопанство с високопроходими автомобили, както и доброволци. Огънят е обхванал обща площ около 50 декара, но около 3 декара от тях са иглолистна гора, останалото са сухи треви и храсти. Пожарът е низов, гаси се по-трудно заради пресечения терен. На този етап няма опасност за живеещите в квартал "Анезица", осигурен е екип от пожарникари, който е в края на квартала и следи пожарът да не тръгне към къщите.
 
Работата по гасенето продължава !