Гръмотечни бури бяха регистрирани Благовградско, Великотърновско, Асеновградско, Смолян и Пловдив и части от Пазарджишко.

В някои райони големите количества дъжд предизвикаха проблеми в движението. Такива имаше по пътя Асеновград - Смолян, както и в смолянското село Влахово, сигнализират водачи.




Край Бачково




На Влахово

Под тепетата вече започна да се изяснява, а температурата е около 25 градуса. Пловдивчани имат пръв прохладен ден от близо две седмици.

Възможно е гръмотевичната буря да се насочи към Кърджалийско, предупредиха метеоролози.

При гръмотевична буря избягвайте да стоите в близост до прозорци, веранди, тераси, дървета, ел. уреди и др., които са проводници на електричество, информираха Meteo Bulgaria по-рано.

Гоце Делчев

Снимки: Mariano Kurtov

Междувременно жител на Карлово алармира в социалната мрежа Facebook, че запушена шахта е наводнила улица "Хан Крум" вследствие на падналия дъжд. Станимир Петров публикува видеа, на които се вижда как водата "извира" от шахтата.

Какво време ни очаква утре?

Утре атмосферата остава неустойчива. Над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Над Източна България ще се задържи предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от изток-североизток, който вечерта в западните райони ще се ориентира от северозапад.