Пловдивчанин сподели за хаоса на улица в най-големия квартал под тепетата.

По "Горни Броди" тротоарите са предпочитани и от коли, и от пешеходци, които борят различни затруднения. Едните трябва да вървят по асфалта, за да стигна до там, накъдето са се запътили, а от своя страна местните водачи с мъка откриват къде да паркират личните си автомобили. 

"Всяка сутрин десетки родители с децата си слизат по натоварената улица, защото някой е решил, че тротоарът му е паркинг.
Улицата е "Горно Броди", на метри от Общината", алармира Николай С.

Публикацията на мъжа бързо привлича вниманието на пловдивчани, а позициите им се разминават диаметрално. Едни са съгласни, че тротоарите са място за пешеходците. Други обаче с право отбелязват, че самите жители на района се борят с липсата на паркоместа.

Хората отбелязват, че улицата е натоварена заради офиси и близкото школо, като считат, че е необходима по-голяма толерантност между участниците в движението. Някои споделят свои абсурдни моменти от сблъсъците си с водача по тротоарите, други смятат, че са нужни повече действия от страна на властта.

"Улицата е много натоварена сутрин и привечер заради детската градина и училището, а точно участъкът на снимката през по - голяма част от деня заради Еконт. Живущите обаче в сградите наоколо какво да правят?! Паркинга на гърба на детската градина отдавна е запълнен капацитет! Просто се изисква повишено внимание и от шофьори и от пешеходци! И доза толерантност, може би", коментира Ирина Х.

"Няма как- дядо му цял живот така е спирал", иронизира Димитър К.

"А знаете ли колко е страшно за нас живущите на "Горно Броди", че няма къде да се паркира? Заради училището и градината има много прииждащи и паркиращи коли и ние живущите нямаме, къде да паркираме и обикаляме по 20 минути и паркираме на 10 минути пеша от домовете си. Общината не предприема никакви действия!", пише Каролина Т.

"Божее, хич не им пука, миналата седмица, отиваме към парка с бебо с количката и точно пред нас микробус паркира на тротоара. Слиза и ми казва: “Извинявай, ама трябва да разтоварвам", споделя Цветомира Й.

Проблемите с трафика под тепетата, броят на колите и паркоместата стават все по-явни, а с нарастването на броя на жителите на древния и вечен град значението на тези въпроси расте. Може само да се надяваме, че ще бъде постигнат баланс между интересите на всички пловдивчани и решаването на тези въпроси.