Традиционно, и тази година една част от българите ще отбележат Хелоуин. Други пък възмутено ще обсъждат, че не са ни нужни „американските“ празници. Темата за чуждите празници и традиции всяка година на този ден се превръща в повод за разпалени дискусии. Е, тази година е по-различна във всяко едно отношение и хелоуинската тема едва ли ще измести вирусната, но в социалните мрежи вече започнаха да се появяват "за" и "против" Деня на Вси светии.
Тези редове са за онези, които въпреки коронавируса, въпреки нацоналната си принадлежност и зачитането на българските традиции, ще издълбаят тиквите, ще запалят свещите и ще се маскират. С едни по-симпатични маски...
До нощта на Вси Светии или известна още като Хелоуин, остават броени часове, което е повод да се замислим за подготовката на празника. Може и да не сте почитатели на това да плашите гостите и съседите си, нито да приемате с охота идеята да дегизирате себе си в скелет, призрак или страшно чудовище, но се замислете, че съдържанието на адреналин в живота ни е по-скоро дефицит, а празник като Хелоуин всъщност е една добра причина да го увеличим, да дадем криле на фантазията си и просто да се забавляваме. За начало, погрижете се за интериора, не забравяйте тиквите и едно от най-важните неща – подсигурете различни лакомства в духа на празника.
Какво би бил Хелоуин без лампите, фенерите и отраженията от свещи? Направете така, че да са ярки и живи, защото именно светлината ще разпръсне мрака и страха от нощта на Вси Светии… Освен това, тази мисия не е трудна, просто трябва да откриете ярки цветове за декорация, хартиени лампи, дузина кутии и дузина свещи. Декоративната паяжина също не изисква кой знае какви умения за направата ѝ – просто ви трябва дебел бял или черен конец и един буркан с лепило.
Сред най-сладките неща в тази различна нощ е това, да се грижите за гостите си. Всички лакомства трябва да са не само вкусни, но и с традиционния забавен акцент, постоянно напомнящ, че е Хелоуин. Обикновените близалки и захарни пръчици стават като магически жезли – само трябва да ги натопите в някакъв сироп или желе и да ги поръсите със захарни конфети. Карамелизирани ябълки, сметанови десерти, паяци с крайници от шоколадова глазура и какво ли още не! Харесаха ли ви предложените идеи?