Любезен млад мъж с "рядко" за сегашното време поведение остави жена от Казанлък приятно изненадана.

От разказа й в социалната мрежа става ясно, че тя първоначално е предубедена към младежа, но после се уверила що за човек е.

Тя също констатира, че е тъжно, че такива случки са вече "новини".

"Днес ми се случи онова малко чудо, което преди време считахме за нещо нормално и за обичайно проявление! Отивах към автобусната спирка и когато наближих, чух: "Добър ден!", високо и отчетливо, сякаш страхувайки се да го изрече! Погледнах изненадано, а там стоеше млад мъж с раница, съвсем обикновен, незабележим и чакаше автобуса. Каза го от разстояние и почти не ме погледна, после бързо изви глава. Аз застанах недоверчиво отстрани и смънках също: "Добър ден!"

Когато автобусът наближи, за да се качваме, той се отдръпна, за да мина първа. Не ми направи особено впечатление, дори бях малко предубедена и скептична. По спирките автобусът се напълни и на третата спирка се качи само една млада жена, която стоеше до вратата и подаде торбите си на седналата си колежка, че нямаше място. Какво беше учудването ми, когато същият човек, седнал зад мен стана и настоятелно и предложи с жест да заеме мястото му. Тя се поколеба малко и със смутена усмивка прие. Кавалерът отиде до прозореца в свободната от седалки зона и плахо, сякаш се срамуваше..обърна гръб, така че само за малко видях лицето му!

Да, бях малко безразлична и предубедена, но после съжалих и се засрамих, защото по всичко личеше, че човекът е искрен и....просто възпитан, дори малко притеснен. Нищо работа, малък детайл от ежедневието, но позабравен детайл, който едва ли ще видите друг път, или поне много рядко!? Не го тълкувайте, не го коментирайте, не търсете непременно подбуди, защото може да бъде и естествен жест на доброта! Да! Да дадем път на доброто! Самият факт, че става тема за обсъждане говори, че има нужда от това!", споделя Пепа Тишкова.

Логично под публикацията й заваляха похвали за младия мъж.

Повечето потребители се съгласиха с авторката на поста, че възпитаните млади хора са рядкост.