От родна автокъща смятат, че са станали жертва на измамна схема. Те твърдят, че машина, която взели с бартер за своя кола, като  дали и пари, се оказала обявена за издирване. Това обаче станало ясно едва когато опитали да сменят талоните на лъскавото комби ден след сделката, а причината била, че спортният седан бил обявен за откраднат от Швеция.

Преди това "БМВ"-то било преминало през КАТ - София, имало сключена застраховка "Гражданска отговорност", преглед, било проверено и прехвърлено на нотариус. Така се стигнало и до сделка.

"На 17.07.2024 г. по Whatsapp се свърза с мен човек, когото не познавам. Предложи ми автомобил на бартер с марка BMW, М5 Comp. 2019 г., с рег номер CB5053ME. Офертата, която ми предложи,  ми се стори нереално добра.

Точно поради този факт се усъмних и следователно поисках да ми предостави големия талон на въпросното МПС. След като талонът ми беше предоставен, бяха извършени всички изискуеми от закона проверки ( в дилърство, както и проверка от нотариус в системата, която има директна връзка с КАТ, където би трябвало да се види ако има евентуален проблем с автомобила), които би трябвало да предпазват гражданите от такива отвратителни измами. В резултат на всички тези проверки, автомобилът нямаше запор, имаше валиден технически преглед, имаше и валидна гражданска отговорност, следователно всички документи бяха редовни и законни. Сключихме договор за покупко-продажба в 16:00 часа на 17.07.2024г.!
В замяна на гореописания автомобил, аз прехвърлям мой редовен автомобил, обявен в интернет с марка BMW, 740Xdrive 2015г., както и пари в брой (немалка сума) и пича си тръгва", разказват от въпросната автокъща.

На следващият ден дошла и неприятната изненада - колата била обявена за крадена и задържана.

"Днес, на 18.07.24 г., сутринта, при опит за смяна на талоните в КАТ - Хасково на новозакупения от мен автомобил (тъй като процедурата е такава - след сключване на договор за покупко-продажба на МПС законно установения срок е 1 месец), задържат автомобила в КАТ - Хасково , защото е обявен тази сутрин за краден от Швеция!", твърдят от ClassMotors.

 Те недоумяват как колата е била регистрирана в КАТ - София.

"Въпросният автомобил е регистриран в КАТ - София на 31.05.2024г. Въпросът ми е: Как е регистриран този автомобил в КАТ - София на 31.05.24г., а е обявен днес на 18.07.2024г. Случайно вчера след като е продаден-заменен?", пишат те в своята публикация.

Те разпространяват кадри на мъжа, който взел техния автомобил. Както и кадри на двете машини.

Вижте цялата публикация: