Следващият път, когато се питате дали не сте се презапасили, докато зареждате колата за къмпинг, просто знайте, че в дивата природа е най-добре да се подготвите за всички възможни случаи.

Такъв е случай с 38-годишна жена, която ражда сред природата, без да знае дори, че е бременна.

Зоуи Дойл се отправила към къмпинга в Хейлинг Айлънд, Хемпшир, с две деца, а в крайна сметка си тръгнала с три - така че да, може би допълнителният пакет мокри кърпички все пак ще ѝ дойде добре.

В крайна сметка майката посреща момиченцето си в ранните сутрешни часове с помощта на съпруга си Стюарт, след като първоначално предполага, че е яла съмнително пилешко къри, което й е причинило мъчителни болки в стомаха.

Двойката от Мейдънхед, графство Бъркшир, е пътувала на повече от час път от дома си за едноседмично къмпингуване с двете си деца, когато настъпва целият хаос.

Практикуващата детска градина обяснява, че няколко дни след почивката им на открито една сутрин се събудила в 5.00 ч. сутринта със силни болки в стомаха.

Но тъй като предишната вечер е хапнала нещо за вкъщи, тя просто си е помислила, че спазмите са резултат от това, че храната не ѝ е допаднала.



В този момент Зоуи все още нямала представа, че е бременна, тъй като нямала „никакви симптоми“, но поради агонията, в която била изпаднала, започнала да се страхува и решила да събуди съпруга си.

Майката обяснява: „Събудих се и си помислих, че пилешкото, което ядохме предната вечер, наистина е разстроило стомаха ми. Не можех да стигна до основните тоалетни, а в палатката имаме малка тоалетна тип „порталу“. Просто останах там.

„Мислех, че това са просто болки в корема, но ставаше все по-зле и по-зле. Знаех, че нещо не е наред. „Имаше толкова много кръв, че си помислих, че съм направила спонтанен аборт. Не знаех, че съм направила всички контракции сама“

Зоуи си спомня как след това е почувствала непреодолимо желание „да напъва“, докато съпругът ѝ Стюарт е решил да проучи допълнително.

„Наведох се на четири крака и съпругът ми видя глава“, казва майката. „Трябваше да помогне за раждането ѝ в палатката, да пререже пъпната ѝ връв в палатката и да я увие с това, което имахме. Аз се справих с всичко сама. Чувствах се като майка Мария, която ражда на открито. Беше толкова странно.

„Тя буквално излезе и си спомням, че си помислих: „Какво се случи току-що? Мислех си: „Как не знаех?“. „Всичко, което не трябваше да правя, го направих.“



Двойката се втурнала в болницата с неочакваното си ново попълнение, където лекарите потвърдили, че тя е здрава, въпреки че майка ѝ дори нямала представа, че е бременна. Възхитително е, че Зоуи и Стюарт решават да отдадат почит на мястото, където се е родила - остров Хейлинг - и затова кръщават детето Хейли Дойл.

Въпреки че са били много радостни, че ще попълнят семейството си, двойката очевидно е била озадачена, че Зоуи е била бременна в продължение на девет месеца, без да разбере за това.

„Нямах абсолютно никакви симптоми“, казва тя. “Менструацията ми беше слаба, но аз просто я отдадох на стреса и продължавах да я имам всеки месец. Нямах никакъв глад или нещо подобно.“

„Бях качила малко килограми, но си го обяснявах с това, че вечер хапвах повече“, продължава Зоуи. „Нямах забележимо напълняване и никой не спомена нищо. „Нямаше сутрешно гадене, нямаше гадене, нямаше нищо. Това наистина беше скрита бременност.“

Зоуи дори е била на почивка в Турция през юни, тъй като не е имала представа, че чака дете.

Тя обясни, че двамата със Стюарт винаги са искали да имат още едно дете, но по-късно са се отказали, след като лекарите предупредили, че диабетът на съпруга ѝ може да повлияе на шансовете им да заченат.

Майката добави: „И когато тя дойде, си помислих как, по дяволите, е тук? Тя се бореше срещу всички шансове, за да бъде тук. „Бях на хапчета и без тях, но тъй като ни казаха, че шансовете ни за забременяване са малко вероятни, не мислехме много за това. „Тя беше такава огромна изненада. Когато порасне, ще има да разказва най-невероятната история.

„Никога не съм вярвала на загадъчните истории за бременност, когато четях за тях, докато не ми се случи. Тя просто се вписва идеално, сякаш всичко е трябвало да се случи.“