Под надзора на Военно-окръжната прокуратура в Пловдив продължават следствените действия по разследване и установяване на причините за катастрофата на учебно-боен самолет L-39 ZA в авиобаза „Граф Игнатиево", при която вчера загинаха двама военни пилоти - ст. лейтенант Венцислав Дункин на 28 г. и майор Петко Димитров на 51 г.. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, съобщават от прокуратурата.

Военна прокуратура ще разследва катастрофата с учебно-бойния самолет

При извършен оглед на местопроизшествието е открита и  т. нар. черна кутия на самолета, която е предоставена за изготвянето на експертиза. Иззета е цялата документация, свързана с планирането и осъществяването на полета, както от авиобаза „Граф Игнатиево", така и от базата в „Долна Митрополия". Към материалите по досъдебното производство са приобщени и видеозаписи, които показват движението на учебно-бойния самолет непосредствено преди катастрофата.

Откриха черната кутия на разбилия се самолет

Продължават разпитите на свидетели и на длъжностни лица от въоръжените сили на Република България, имащи отношение към инцидента. През днешния ден ще бъде извършен допълнителен щателен оглед на мястото на инцидента.

Загиналият старши лейтенант Венцислав Дункин щял да има сватбено тържество