Асфалтът е София вече е покрит със сняг в очакване на снегорините. Шофьори са в почуда къде са снегорините, за които се говори от няколко дни, че ще "обгрижват" Столична община.

Снегът не би трябвало да е изненада този път, след като синоптици ясно предвидиха времето за уикенда.

По-рано през деня кметът на София увери, че Столичната община е в пълна готовност с машини и техника, за да осигури снегопочистването и нормалното придвижване по пътищата.

Десетки общини в 8 области останаха без ток заради снега! СПИСЪК

За градската част има подготвени 171 снегорина, за общинската пътна мрежа 53, които са в готовност да се включат в снегопочистването.

Вечерта обаче явно машините са се скрили някъде. Читателка на GlasNews от столицата потвърди, че не се забелязват снегорите от както тъмно.



Междувременно пожар в подстанция на ЕРМ Запад спря електрозахранването в части на няколко софийски квартала минути преди 20 часа. От енергоразпределителното дружество уточниха,, че става въпрос за „Красно село”, „Борово”, „Хиподрума” и „Белите брези”.

Екипите на ЕРМ Запад и пожарната са на терен, уверяват от дружеството. Очаква се електрозахранването да бъде възстановено най-късно до 21.45 ч. Причините за аварията се изясняват. От МВР обаче уточниха, че вероятната причина е запалване на кабели заради прекомерната употреба на електричество.

Къде няма ток към 22:00 часа?

Област София-град:

- община ОВЧА КУПЕЛ 

- община КРЕМИКОВЦИ

- община ВИТОША 

- община МЛАДОСТ 

- община БАНКЯ 

- община ТРИАДИЦА 

- община СТУДЕНТСКИ ГРАД 

- община КРАСНО СЕЛО 

- община КРАСНА ПОЛЯНА 

- община ЛОЗЕНЕЦ

 

Снимки: Никола Николов