Силен шум буди русенци на ул. "Мальовица" още 5 часа сутринта. Става дума за камион, извозващ боклука, който издава силен шум.

За това сигнализира живеещ в района мъж.

"Тия поми*ри от фирмата почистваща контейнерите почти всяка сутрин в 5:00 минават с един камион издаващ ужасен шум по улица Мальовица и тормозят гражданите. За шумът от вдигането на контейнерите да не говорим. Когато те събудят в 5: 00ч. целия ти ден след това е скапан. За стресът и здравословните проблеми които той предизвиква също няма да говоря. Тая дейност може да се извършва и през деня когато движението не е натоварено, да речем между 10 и четири следобед.

Няма ли най-накрая общината да упражни някакви контролни функции или някой там си е хванал рушвета. Това че има определени норми за нивото на шум, особено нощем, на тия от общината не им пука. За гражданите остава тормозът, за Община Русе остават нашите високи данъци...", пише Румен Петров.

Част от потребители, коментирали под публикаицята на мъжа, не се съгласиха с него.

"Половината град реве, че контейнерите пълни, другата половина, че часът в който ги чистят не ги устройва.", написа Милена В.

"А кога да мине когато отиваш на работа? И 20 коли да го чакат", добавя Николай Н.

"В цяла Европа се събират през нощта, за да не правят задръстване.", отбеляза Сашо И.

 

Снимката е илюстративна