Здравейте, приятели. Пиша тук, тъй като нямам възможност да отговоря на всички обаждания - да, претърпях пътен инцидент. Добре съм и ви благодаря за загрижеността.

Имам счупена раменна става. Изказвам своите благодарности на екипа в болницата в Шумен. Доколкото съм информирана и останалите участници в катастрофата са добре.

Това написа претърпялата днес тежък инцидент председател на народното събрание Цветя Караянчева във Facebook. Многобройните привърженици на депутата й пожелават под поста бързо възстановяване и чукат на дърво, че било "малкият дявол".

Припомняме, тежка катастрофа е станала с председателя на Народното събрание Цвета Караявчева край Хитрино. В колата от кортежа, в която е било тя, се е врязала друга кола. В нея е имало мъж, жена и дете. 

Цвета Караянчева е със счупена ключица. Транспортират я с хеликоптер към столична болница за преглед и лечение. В добро общо състояние е.

Очевидци разказват, че автомобил, управляван от жена, се е опитал да направи място на кортежа, съобщава bTV. Шофьорката е навлязла в банкета, загубила е управление над автомобила и се врязала в една от колите.

От Пресцентъра на МВР по-късно разпространиха информация, че е станал инцидент малко след 10.30 часа днес. По първоначални данни на главен път Шумен –Силистра, на около 150 м след разклона за село Върбак, 31-годишната водачка на лек автомобил „АУДИ А 4“, на ляв завой навлязла в опесъчен участък, загубила контрол над колата и се ударила в насрещно движещ се лек автомобил.

За преглед в болница са транспортирани трима души. Водачите са изпробвани за алкохол, пробите са отрицателни. Работата по изясняване на причините за пътния инцидент продължава.