Водач, паркирал колата си на улица в Карлово, откри красноречива бележка на стъклото си. В нея неизвестен негов съгражданин му обяснил, че пречи на местните там.

"Тук не е безплатен паркинг! Затруднявате живущите тук всеки ден!", четем изписано на бялото листче. Куриозното в ситуацията обаче е, че водачът твърди, че не нарушава правилата и не е оставил колата пред паркинг на вход. Случката се разиграла на "Александър Стамболийски", а за нея Лъчезар Маринов споделя в социалната мрежа Facebook.

Той не оставя впечатлен от апела и използва Facebook, за да се свърже с автора на бележката, за да "обсъдят затрудненията". Маринов отбелязва, че ако органите на реда не открият проблем да се паркира на въпросното място, ще продължи да го използва

"Здравейте, благодаря за бележката. Бих де радвал ако автора пише или се свърже с мен на 0883385707 да обсъдим затрудненията причинени от мен и да почерпя по кафе или по бира. В противен случай ще направя консултация с органите на реда и ако се окаже че не е противозаконно ще се наложи неразположението да се повтаря периодично", пише Лъчезар Маринов.
 
Публикацията му не оставя карловци равнодушни. За броени часове историята от улиците на града събира стотици реакции и десетки коментари. А хората се разделят  в два лагера.
Едни са съгласни, че е редно водачите да се съобразяват с местните жители и определят бележката за възпитан начин за адресиране на проблемна ситуация. За други подобно "собственическо" отношение към местата за паркиране в града са нередни, когато са спазени правилата.
 
Вижте някои от коментирате на местните:
 
"На тази улица редовно правят проблеми, даже бяха казали на съпруга ми, че ще му спукат гумите, изключително нагли, ако съм на вас, ще се обърна към органите на реда, нямат никакво право", коментира Анита Иванова.
 
"Ако няма знаци, забраняващи спиране и паркиране, и не сте пред обозначен гараж, изход или склад, сте в правото си. Улиците не са ничия бащиния, за да се заграждат или маркират с щайги, туби и други атрибути на ограниченото мислене", коментира Иван Шаламанов.
 
"Да, ама не. Тубите и щайгите са си нотариален акт за място!", припомня наболял проблем друг карловец .
 
"Ами ако вкъщи има трудно подвижен човек? Как трябва всеки ден да обясняваш на някой здрав-прав решил си да спре пред вас? Както е пред нас всеки ден почти?", пише Лъчка Цветкова.
 
"И пак дискриминация. На Вас Ви пишат бележка, на мен ми казват, че съм на агнето майка му", пише Зорница Иванова.
 
"Напълно съм съгласна с г-н Шаламанов, но миналата година, бяхме много "любезно" предупредени от едни дами, етаж 2-3, да не се зачудим, ако някой нещо излее върху колата ни или почнат да си хвърлят фасовете отгоре. Паркирахме със сестра ми на място, където ама на никой нито пречехме - нито гараж, нито блокирахме, нито знак на гърба на кооперация. За 15 минути работа имахме до едни служби", споделя Гинка Димовска.
 
"В Карлово явно трябва да сте благодарен за така възпитано направената забележка, че им пречите, защото сте паркирал на общински терен в близост до дома им. За успокоение ще кажа, че паркираната ми кола пред гаража ни я намерих със счупено със сила и злоба предно стъкло", пише карловка.