"Какъв дъжд, това е град с дъжд! Половин час валя от небето град и всичко побеля, УЖАС!".

"След като веднъж заваля сняг зимата, се изсипаха тонове пясък по улиците... и къде отиде той... в шахтите... и сега няма улици... само реки."

Това са само част от коментарите на казанлъчани, след като днес над града се изсипа истински истински порой, при това придружен от градушка. Земята побеля. Над града се изви силна гръмотевична буря и проливен дъжд.

 

Един от основните булеварди на Казанлък - "Розова долина", е превърнат в река. От стъпалата на парк "Тюлбето" се изляха десетки кубици дъждовна вода. Гледката е запомняща се и страховита. Пътищата се превърнаха отново в кални реки.

 
 

Количеството паднал дъжд е значително - 7,2 литра на квадратен метър, и то за по-малко от час. Има закъсали автомобили, шахтите не успяват да поемат водата, но засега няма информация за наводнени домове.

Прогнозата на синоптиците е за нестабилно и дъждовно време в следобедните часове, като не са изключени подобни градушки и в следващите няколко дни.

На много места утре, главно в часовете около и след обяд, ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони интензивни и придружени с гръмотевици.