Диетологът Римма Мойсенко разкри храни, които не трябва да се затоплят в микровълновата. И така, говорим за млечни продукти и всякакви ястия, които съдържат естествени мазнини. Според специалиста такива мазнини могат да се превърнат в трансмазнини при нагряване – това прави ястията потенциално вредни.
„Затоплените ястия за бързо хранене са особено опасни. Тези храни вече съдържат трансмазнини и могат да отделят токсични вещества при повторно нагряване. Изключение правят хлябът и зърнените храни без мазнина, които могат безопасно да се нагряват в микровълнова фурна“, каза Мойсенко.
За затопляне на храни, особено на млечни продукти, диетологът препоръчва използването на електрическа или газова печка. Специалистът съветва да затопляте такива ястия само веднъж, пише rambler.ru.