Тежко остава състоянието на 19-годишния доброволец, пострадал при огнената стихия в Сакар планина, съобщи доц. Елеан Зънзов- Началник клиника по изгаряния и реконструктивна хирургия към УМБАЛ „Свети Георги”.

„За съжаление състоянието не е добро. Мина фазата на шока, но рискът остава. Не може категорично да кажем докога ще продължи.”, каза той.

Със 75% изгаряния е младежът, пострадал при пожара в Сакар

От момента на постъпване в лечебното заведение Светослав е претърпял две операции, като му предстоят още. Изгарянията са дълбоки и по цялото му тяло – четирите крайника, гърба, корема и главата. Въпреки това обаче момчето е в съзнание.

Доц. Зънзов призовата доброволците, ако не са добре организирани, да не предприемат самостоятелни действия: „Изгарянията са животозастрашаващи”, съобщи trafficnews.

Той изказа и благодарност към всички частни лица, граждани, фирми и фондации, които се опитват да помогнат, защото в моменти като такива подкрепата е нужна.

Пловдивски полицаи даряват кръв за Светослав, пострадал в пожарите

„Изключително много кръвни продукти се използват. Благодаря на всички отзовали се. Над 100 кръводарители са достигнали до нас, може би има и много повече.”, допълни той

Припомняме, че 19-годишният Светослав Димитров е от Свиленград и се е включил в гасителните действия на 15 юли. Той е паднал от цистерна на колесен трактор при преминаване на машината през задимен и с намалена видимост участък към село Райкова могила в местността Каламишко дере. Тялото му е открито силно обгоряло от водача на трактора в близост до машината.

Светослав Димитров е треньор на малки футболисти в Свиленград.

В социалните мрежи веднага се появиха призиви за даряване на кръв. Включиха се и от футболен клуб "Левски", чийто привърженик се оказа младежът. От вчера служители на пловдивската дирекция на МВР предприеха акция по кръводаряване. 

Всички здрави хора от 18- до 65-годишна възраст може да го направят на бул. "Пещерско шосе" 66 в кабинет №6 от понеделник до петък от 8.00 до 14.00 часа, без предварително записан час, уточниха от болницата.