Абсурдно спиране успя да предизвика въпроси.

Лек автомобил се оказал паркиран почти в средата на кръстовище в столичния "Студентски град". Бялото возило със старозагорски номера било разположено на близо метър от бордюра - при това точно при пресечката на улиците. За случката алармира възмутен столичанин, който остава шашнат от решението на шофьора с "Ауди"-то да спре така. От направените снимки се вижда, че вътре хора нямало.

Случката от софийските улици бързо се озовава и в социалните мрежи, където успява да привлече вниманието на потребителите.

Мнозина недоумяват от "смелостта" на собственика на колата, други не могат да приемат, че някой е готов на такава наглост. Не липсват дори и хора, които се опитват да го оправдатия - къде на шега, къде сериозно.

Някои обаче се опасяват, че култовото паркиране може да привлече недобросъвестна реакция от разгневен пешеходец или водач.

"Не се чувствам в правото си да увреждам чужда собственост, но е доста вероятно да попадне на някой, който няма подобни задръжки", отбелязва авторът на кадрите.

"Ама той за малко, бре", иронизира гражданин.

"Е аз съм си пред нас", шегува се и друг.

"Човек да не може да си остава колата насредата на улицата вече", негодува Тони П.

Столичани предполагат, че причината може да бъде и далеч по-рационално и неприятна - например повреда на возилото.